Zo vind je de goedkoopste woonverzekering

We verzekeren onze spullen en dat doen we natuurlijk niet voor niets. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dan is het fijn dat je je niet druk hoeft te maken over schadeherstel of aanschaf van andere spullen.

Maar wist je dat veel Nederlanders hun verzekeringen afsluiten en er dan eigenlijk niet meer naar om kijken? Niet zo slim als je bedenkt dat met de zelfde of zelfs betere voorwaarden, een andere verzekering goedkoper kan zijn! Dus zo ga jij de goedkoopste woonverzekering vinden.

Premies worden jaarlijks aangepast

Verzekeraars passen in veel gevallen jaarlijks hun voorwaarden en premies aan. Zo kan het voorkomen dat je het ene jaar bij de ene verzekeraar het goedkoopste uit bent en het volgende jaar bij een andere de goedkoopste woonverzekering afluit. Omdat ook de voorwaarden en dekking kunnen wijzigen is het dus best verstandig om regelmatig een paar minuten uit te trekken om je woonverzekeringen te vergelijken en te kijken of je ergens anders goedkoper uit bent. Je kunt immers per jaar je verzekeringen oversluiten. Moeilijk hoeft dat niet te zijn. Vaak regelt de nieuwe verzekeraar de overstap zodat je nooit onverzekerd bent.

Gegevens bijhouden

Dus kijk online bij een goede vergelijkingssite voor verzekeringen en houd gegevens als herbouwwaarde, soort dak, netto maandinkomen en gezinssamenstelling bij de hand. Met deze en nog een paar eenvoudige gegevens bereken je snel de premie van de goedkoopste woonverzekering. Let er op dat je niet alleen de premie vergelijkt maar ook de voorwaarden. Je wilt immers niet alleen de goedkoopste woonverzekering, maar ook eentje die aansluit bij jouw woonsituatie, zodat je goedkoop én goed verzekerd bent.